dimarts, 7 de març del 2017

ENS VISITEN LA JUDIT I LA RAQUEL






Ens han explicat moltes coses interessants sobre les pel·lícules de dibuixos animats.


En primer lloc ens han parlat del 2D que són els dibuixos fets en llapis i paper i els 3D que és quan la imatge se li dóna volum, com quan fem una escultura amb fang o amb plastilina.
El desenvolupament d’una animació comença amb una idea bàsica (un pensament, un conte, una cançó...) que es treballa fins a aconseguir que tingui la claredat suficient i estigui prou treballada per començar a realitzar l’animació.



En qualsevol projecte d’una animació és necessari:

·         Una idea creativa.

·         Evolució de la línia argumental.

·         L’elaboració del guió.

·         El disseny o maquetes dels personatges.

·         El disseny dels fons i de l’entorn.

·         l’storyboard o guió visual.


Els storyboards són  un conjunt d’il·lustracions que es mostren en seqüència en un paper amb l’objectiu d’entendre la història i previsualitzar l’animació abans de realitzar-se.


     En primer lloc cal pensar quins seran els personatges, i pensar que és el que passarà, a on passarà la història.
   Després cal dibuixar tota la història amb paper i llapis es diu amb 2D. Un cop s'ha decidit com han de ser els personatges, l'entorn etc, s'han de passar a 3D, és a dir a donar el volum i el moviment.
   Amb un programa d'ordinador es va modelant el personatges fins que aconsegueixes donar-li volum  i que es pugui mirar per tots els costats el personatge està tancat a dins d'una xarxa que ajuda a anar donant la forma.
      Desprès amb un altre programa  se li dóna moviment es com posar-li els ossos i les articulacions com nosaltres per poder realitzar qualsevol moviment.
    Un altre pas quan el ninot ja  pot fer moviment  s'hi posen a treballar els animadors, aquests primer fan ells els moviments que ha de fer el ninot i es graven, després amb un altre programa d'ordinador fan que el ninot copií els moviments que han fet ells.
     Per acabar de completar la escena és el d' anar posant el paisatge, l'espai per on es mou el ninot a partir d'anar afegint capes al dibuix es van posant tots els detalls fins que l'entorn queda acabat.
      Per últim posar el so, la música i la veu, cal fer parlar als ninots  aquí  diferents persones van posant la veu als diferents personatges que surten a la peli.

Elles ens han ensenyat com va anar evolucionant el personatge de la ràbia de la pel·lícula "Inside out", els minions i d'altres...




La Raquel i la Judit ens ho han explicat mirant molts vídeos a on ens han anat explicant tot el procés, ha estat molt interessant i hem après moltes coses.